Hur funkar vårt personalhanteringssystem?

Timeplan är ett webbaserat personal- och planeringssystem som hjälper er att schemalägga, tidsrapportera, hantera lön och kommunicera med er personal på ett enkelt och optimalt sätt. 

 

export-till-lon

Schemaläggning

Schemaläggningen har aldrig varit smidigare! Vi har skapat ett schemaläggningsverktyg som hjälper er att planera lätt och rätt. Tidsbesparingen är stor då du med några få klick får översikt över din verksamhets scheman. Det är enkelt att planera grundscheman och individuella pass för medarbetare och semesterplanering och sjukfrånvaro regleras smidigt.

Tydlig överblick och frånvaro

I Timeplan får ni en överskådlig vy av alla scheman och full koll på era personalkostnader i relation till planerad och arbetat tid. Det blir enkelt att jämföra scheman och på så sätt lättare att se behoven av bemanning tydligare. Vid frånvaro är det enkelt att hitta ersättare snabbt då du skickar passförfrågningar direkt från systemet till de medarbetare som kan arbeta.

Kostnadseffektiv planering

Kostnaden för personal kan vara mycket hög för många verkamheter och en minskning är  önskvärd. Timeplan ger dig möjligheten att snabbt få en tydlig översikt av dessa kostnader och du kan lätt optimera din planering på samma gång. Arbeta med nyckeltal och budget för att säkerställa att du har rätt personer på plats för att maximera er vinst och för att nå era företagsmål!

Arbetstidslagen och avtal

I den översiktliga vyn av scheman kan du också se om din planering följer arbetstidslagarna. Du får en notis om scheman t.ex inte följer lagen om dygnsvila. För att Timeplan ska räkna rätt knyts varje medarbetare till rätt typ av avtal – avtalen är grunden i systemet. Vi har både standardavtal och kollektivavtal mot olika branscher och det är också vanligt att vi skräddarsyr avtalen efter kunders önskemål.

Schemaläggning med Timeplan
15

Tidrapportering

Med Timplan blir er tidredovisningen enkel! Via stämplingsterminaler stämplar ni snabbt in och ut där tidsregistreringen sker automatiskt och ni får på så vis full kontroll på timmar och personalkostnader. Exakta tider och rätt lön på samma gång!

Överblick och full kontroll i realtid

Med Timeplan vet du alltid vilka av dina medarbetare som är på plats och vilka pass de arbetar. En närvarolista över vilka som stämplat in, vilka som ska arbeta och vilka som är sena skapas från stämplingsterminalerna. Detta uppfyller Skatteverkets krav på digital personalliggare. 

Enkel instämpling på olika sätt

Det går att stämpla in och ut via webben eller via våra terminaler – med kod, fingeravtryck eller RFID. Terminalerna följer den planerade tiden i Timeplan och frågar medarbetaren om den stämplar in eller ut före eller efter schemalagd tid. Medarbetaren får då ange en anledning till frånvaron som senare attesteras av ansvarig chef.

Exakta tider och korrekta löner

Exakta tider skapar en transparens i företaget och snabbar samtidigt upp hela processen samt rätt löner betalas ut. Vi skapar ordning och reda för våra kunder på ett smidigt sätt för att de ska kunna fokusera på sin verksamhet istället för att jaga anställda och kontrollera tider och avvikelser. 

Timeplan tidrapportering
app-circle

Egen app

Kommunikation och delaktighet är väldigt viktigt när det gäller planering av personalen och bidrar till nöjdare medarbetare och effektivare planering! I vår webbapp kan medarbetarna se sitt schema, ansöka om ledighet, se flex- och kompbank och kommunicera smidigt med sin chef och kollegor!

Kommunicera smidigt och lätt

Vi vet att schemat spelar en viktig roll för hur medarbetaren trivs på sin arbetsplats. Med Timeplan kan ni som arbetsgivare möta er personals schemaönskemål på ett enkelt sätt. Att kunna byta arbetspass med en kollega och kommunicera via vår app med schemaläggaren om ändringar och frånvaro skapar förutsättningar för långsiktiga anställningar, minskad omsättning för personal och nöjda medarbetare.

Tillgänglighet

Då våra kunder ofta har många timanställda effektiviserar Timeplan planeringsprocessen för just detta. Medarbetarna kan i sin app proaktivt markera för sin schemaläggare vilka dagar de kan arbeta. På så sätt blir schemaläggarens arbete lättare för att skapa optimala scheman där alla är nöjda.  

 

Ansökan om ledighet

Smidig och digital ledighetsansökan för att samla allt på en plats. Personalen kan enkelt ansöka om ledighet i sin app och chefer kan lätt bevilja, avslå eller annullera ansökningar. Slipp gula lappar, mejl och SMS som chefer behöver hålla reda på. När en ledighet är beviljad uppdateras medarbetarens schema direkt och en kvittens på godkännande skickas till personen.

 

timeplan-app-cover
rocket-circle

Export till lön

Sist görs en export till ert lönesystem som smidigt binder ihop planeringen med lönerna. Få full kontroll på hela kedjan i er verksamhet och en tydlig översikt av era personalkostnader hela vägen och effektivisera er löneprocess. 

Digitalt löneunderlag

Vi ger er ett komplett och digitalt löneunderlag som är färdigattesterat och som kan exporteras till ert lönesystem. Lönen blir enkel och transparent, vi kortar ner er löneprocess och ni sparar en massa tid och pengar.

Kontrollera, lås och exportera lönefilen 

När alla ansvariga har attesterat alla åtgärder och avvikelser kan löneadministrationen kontrollera den skapade löneperioden för månaden och sedan låsa den. När löneperioden är kontrollerad och låst exporterar ni ut en lönefil som sedan importeras i ert lönesystem.

Vi stödjer de svenska lönesystemen

Vi har idag stöd för samtliga lönesystem som finns på svenska marknaden och några till. Läs mer här! 

KONTAKTA OSS

Moduler som ger rätt funktionalitet

Timeplan är modulbaserat vilket gör att vi kan erbjuda branschunika lösningar som passar just er verksamhet.

Skapa rapporter för Excel i Timeplan

Rapporter för Excel

Rådata plockas från Timeplans databas som sedan automatiskt läggs in i en Excelmall. Funktioner i Excel kan användas för att modifiera rapporten.

Skräddarsytt för dig

Skräddarsytt för dig

Timeplan knyter ni era medarbetare till rätt typ av avtal för att systemet ska räkna all tid som registreras på rätt sätt. Självklart finns det även standardavtal som du kan använda.

Unikt för din bransch

Unikt för din bransch

Timeplan genererar anställningsbevis efter er specifika bransch och lagras digitalt på medarbetaren i systemet. Enkelt och supersmidigt!

Smarta rapporter
Smarta rapporter

Våra rapporter ger dig en komplett överblick av din verksamhet så att du lättare kan planera för framtiden och jämföra personalkostnaderna med er budget och nyckeltal.

Budget och prognos

Budget & prognos

Bli bättre på att planera er verksamhet med hjälp av budgetar och nyckeltal i relation till era personalkostnader.

Smarta nyckeltal

Smarta nyckeltal

Ni kan själva sätta upp era nyckeltal i Timeplan. Timeplan går att integrera med andra system som till exempel bokningssystem och jämför med annan data i er verksamhet.

Kompetens och utrustning

Kompetens & utrustning

Registrera enkelt personalens kompetens, utrustning, och utbildning. Matcha personal med verksamhetskrav tex. körkort och spetskompetens.

Registrering av nyanställda

Registrering nyanställda

Underlätta administrationen för medarbetare på korttidskontrakt. Med automatisk självregistrering i Timeplan av dessa sparar ni mycket administrativ tid.

Modul för dricks

Modul för dricks

Hantera och fördela dricks mellan medarbetarna. Ni kan fördela dricks via kreditkort eller kontant. Välj att dela lika mellan medarbetarna eller efter arbetad tid.

Kontakta mig!

Fyll i formuläret så hör vi av oss.